Penny Field

Tracy slaakt een stille kreet ! De pc specialiste is door de code van de notebook van Maya was geraakt . Op de gekraakte laptop van Jeleni was niks voor hen interessants te vinden . Ze begint te zoeken .
Ondertussen in Blakes kantoor …
” En nu eindelijk een liplezer gevonden en geen stotteraar Jones ?”
Jones negeert Blakes vraag ! Hij neemt een papiertje uit zijn zak !
“Yup Jeleni , weer je haar geverfd ? even pauze …Hoj Freez , hoe maakt u het ! … Niet goed …Blijf van dat spul af jongen , Heroïne maakt je leven kapot…. Arthur gezien ? Ja daarjuist , moet een pakje in een bus werpen in Cross …”
“Mmmmh , daarom wees ze naar het pakje ! Die Freez wist dat zijn vriend Arthur in business zat .En verder ??”
Jones herneemt.
” Zeg hem dat ik bij Droopy zit in west Indies !… Excuseer me… Hallo ?(Eleni krijgt telefoon) (Eleni kijkt terug naar de jongen) …. Freez ??”
Blake wreef met de platte van zijn handen rond zijn ogen om zijn vermoeidheid weg te werken !
” Freez , Droopy , West Indies , wat nog allemaal voor zever !”
” West -India , verdomme waar zijn die papieren !” De man die dat zegt Paul , stormt naar buiten terwijl Tracy vol emotie met bladeren in haar hand binnenloopt ! Bijna botsen ze tegen elkaar op !
” What the fuck …” Roept Blake uit !
“Kijk naar deze foto die ik gevonden heb op Maya’s notebook !” Hijgde ze .
“Verdomme , Maya ; Arthur , Jeleni … Dit zal Freez zijn ,eerste gezicht en dat moet zo te zien een landlord* zijn (*Uitbater pub )! .” mompelt Blake .
“Freez ? Hoe weet ge dat ?” Vraagt Tracy terwijl ze een kaftje geeft aan Blake !
“Door te liplezen !” grijnst Blake . ” Aha , Donovan “Freez” Hansen ! kleine crimineel , opgepakt voor dealen , overvallen met geweld , zinloos geweld ! 5 jaar , voorwaardelijk vrij !” Hmmm straffe meneer voor zijn 22 jaar !”
Paul die weer binnen gekomen is mengt zich in het gesprek ! Hij werpt twee blaadjes en een groot blad !
” Een tube ticket ; Jubilee Line station Canary Warf ! Maya heeft met de huistelefoon naar een mobiel gebeld opgevangen op een zendstation niet ver van Canary Warf en hier een drankreçu van ‘The west -Indian Rest” pub in Penny field aan de West-India dock’s !
Even is het stil . Blake kijkt even verbaasd naar zijn agenten ! Hij neemt de foto op , draait hem om en wijst naar de man naast Jeleni !
” Wel verdorie , waar wachten jullie op Jones en Hammers , als de bliksem ernaar toe ! Deze man wil ik vandaag nog in mijn verhoorkamer zien ! Komaan !” Vlug lopen ze het hoofdbureau binnen , nemen hun jas ! Tracy geeft hun een fotocopie van Hansen en lopen het kantoor uit.

Twintig minuten later stopt een wagen met agenten Jones en Hammers . Twee agenten in uniform zitten achteraan en stappen eveneens uit . Jullie blijven hier aan de deur tot we je een sein geven . Ze stappen  binnen , hun ogen moeten wennen aan de duistere omgeving .  Aan de toog zaten enkele ongure figuren te roken , nochtans roken is verboden ! Jones stapt naar de toog terwijl Paul Hammers even achter hem observeert . Jones herkent onmiddellijk de landlord .
“Wat zal het zijn ?” vraagt de landlord afwezig !
Jones toont de foto . “Waar is Hansen of Freez genaamd ? Zeg niet dat ge hem niet kent . De man kijkt even schuin naar links , begint te kuchen . Automatisch kijken ze naar rechts , aan een pool tafel kijkt een jongeman verschrikt op !
“Hansen !” roept Hammers uit en loopt op hem toe . Donovan Hansen ik neem je in arrest vo…” Hansen werpt een biljartbal keihard in Hammers zijn gezicht . Als een steen valt hij neer ! Jones fluit zijn agenten binnen ! Neem zorg voor hem en arresteer die landlord , vraag ook om hulp !” roept hij terwijl hij Freez  langs achteren ziet verdwijnen . Jones loopt hem na , buiten kijkt hij op een muurtje maar hoort erachter lopende stappen . Hij kijkt via een bierbak over het muurtje en ziet Hansen naar West-India Dock road lopen . Jones wipt ook over de muur en zet de achtervolging in . Veertig meter voor hem, ziet hij de man op risico van leven en dood de drukke straat over steken naar limehouse dock !  Ook hij steekt zonder kleerscheuren over en loopt de straat in,  in een ogenblik ziet hij hansen in Gill street langs de linkerkant inlopen.  Als Hammers arriveert aan de splitsing ziet hij niks meer , voorzichtig stapt hij naar Park street , hij voelt zijn hartslag in zijn keel kloppen.  Als hij op de hoek komt krijgt hij een geweldige slag tegen zijn voorhoofd !  Als een blok valt hij neer !  In zijn waas tussen bewustzijn en bewusteloosheid ziet hij het grijnzende  gelaat van Hansen voor hem komen,  in de verte hoort hij een stem zoals het geluid onder water .
” Peabrain , jij krijgt me niet hoor ” hij voelt nog ergens in de verte dat hij nagetrapt wordt, maar dan wordt het nacht voor hem !

Advertisements

One thought on “Penny Field

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s