The dragon

“The dragon” zit in zijn kantoor, strak Italiaans design. Glazen tafel, lederen zetels en met uitzicht op de Thames. Hij draagt een keurig pak van Boss, waar hij klant aan huis is.

Hij slaat op tafel als hij net het nieuws gehoord heeft over de arrestatie van de landlord en hoort dat ook Freez is opgepakt. Die had bij het neerkloppen van Jones even over het hoofd gezien dat een agent in uniform van de andere kant kwam aanlopen en Freez  een revolver in zijn nek plantte, waardoor hij   niets anders kon dan zich gewonnen  geven.

The dragon is de spil, van een groot drugsnetwerk, gedwongen prostitutie, heeft  connecties in Saoudi Arabië, waar hij vaak blanke slavinnen uitlevert in ruil voor goud. Het goud word dan weer gebruikt om in colombia grote hoeveelheden drugs op te kopen.

Met zijn koffiebedrijf kon hij tot nu toe moeiteloos drugs tussen de balen koffie verstoppen. De douanen zijn corrupt en hij kan ze royaal betalen. Alle dealers zijn kleine garnalen, kleine criminelen die hij door ,een door hem betaalde advocaat laat verdedigen bij een rechtszaak, op voorwaarde dat ze zich na de gevangenisstraf bij hem melden  om voor een baantje aangenomen te worden.

De baantjes die ze aangeboden krijgen, zijn  uiteraard, drugs dealen bij kleine leveranciers die er dan de straat mee opgaan. Alsook blanke jonge meisjes zoeken en ze opsluiten tot “de dragon” de opdracht heeft hen naar de afgesproken plek te brengen. Geen enkele van de kleine garnalen weet wat The dragon met de meisjes doet. Bij de levering wacht hen een grote stapel ponds en dat weegt op tegen hun nieuwsgierigheid. Niemand kent the dragon, want ze worden altijd door de jurist gecontacteerd of gebeurt telefonisch

De deals gaan altijd door in het buitenverblijf van The dragon , want op kantoor is hij “zakenman van zijn koffiebedrijf” werkt er met personeel. Hij heeft een eigen koffiebranderij onder het merk “Colombian gold”. Niemand van zijn eigen personeel wordt ooit benaderd om klusjes voor zijn crimineel netwerk op te lossen. Hij is een goeie zaakvoerder, tolerant voor zijn personeel, intelligent, correct met lonen en hij ziet er bovendien nog knap uit ook. Wat niemand weet is dat hij onder zijn hemd van Boss een grote tatoeage heeft van een draak en daardoor zichzelf de bijnaam, “de dragon” heeft gegeven. Alleen zijn vriend jurist Hoffman weet dat zaakvoerder Peter Doyle the dragon is.De kleine garnalen ,Peter en Hoffman noemen ze” The schrimps”

“Stelletje klungels ” roept hij luidop. Hij schenkt zich een glenn fiddish in , neemt zijn gsm en belt naar Dorchester waar de meiden opgesloten zitten in het  vervallen gebouw wat ooit een garage was .

Hij verneemt de dood van zijn twee garnalen, zucht eens diep en beveelt,” ik wil dat jullie nu de meiden brengt naar Richmond. Jullie sluiten ze op in de schuilkelder, zorg dat ze voldoende eten hebben , vraag hun confectiemaat, koop nieuwe kleren en laat hen douchen in de schuilkelder. ”

“Zorg er voor dat  jullie de schuilkelder verlaten hebt tegen 20 uur vanavond. Jullie beloning  zal op de tafel liggen 7 stapels, voor ieder het afgesproken bedrag. ”

The dragon haakt in. Zucht en zegt “ja, kom binnen “als zijn secretaresse komt aankloppen om te melden dat het tijd is voor de bestuursvergadering. Hij bekijkt zich in de spiegel, kijkt of hij er correct uitziet en hangt zijn klak aan de kapstop. Die draagt hij niet alleen buiten, maar ook in zijn eigen kantoor. Zijn secretaresse kijkt daar niet eens meer van op , ze is al jaren zijn trouwe eerste hand en ze heeft heimelijk een boontje voor haar baas!

Hij vertrekt fluitend naar de vergaderruimte en verheugt zich op de ontmoeting met de meisjes deze avond. Hofmann komt ook, de champagne zal rijkelijk vloeien tijdens het sexfeestje met de jonge meiden, want hij wil ze keuren voor ze via Dubai naar Saoud Arabië vertrekken.

In Dorchester worden de meisjes uit de kelder gehaald. Jeleni smeekt om het muisje mee te nemen, maar de garnaal ritst het uit haar handen , gooit het op de grond en verpletterd de muis zonder maar te verpinken. Daarna schiet hij luid in een honende lach en zegt met zijn bijna tandeloze mond: “Hey Sletje , niet genoeg aan je eigen muisje misschien! ”

Jeleni barst in tranen uit en één van de kompanen komt voor haar staan, en begint als een kat te miauwen en zegt met een grijnzende toon op zijn gezicht” little poesies likes little mouses”.

Jeleni droogt haar tranen met haar mouw en stapt dan gedwee mee met de mannen, want haar hart bonkt als een kolkende oceaan in haar borst. Ze is in haar leven nog nooit zo bang geweest!

°°°

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “The dragon

  1. Een skitterend vervolg Christa , we weten nu weer veel meer ! Twee opmerkingen ; Hammers werd neergeslagen en politieagenten zijn NOOIT gewapend in Engeland ! Maar verbeter met overmeesterd !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s